Gmail-es e-mail címet használók figyelem!

Online számlázó program fejlesztések, 2023. 06. 04.

Amennyiben gmail.com-os e-mail fiókot használ az értesítéső levelek (számlák) küldéséhez, az alábbi posztban megadott beállítást javasoljuk alkalmazni.

Gmail-es e-mail címre történő levél küldés esetén mindenképpen be kell állítani az SPF rekordot ("v=spf1 a mx include:kontornet.hu ~all"), ellenkező esetben a levelek kézbesítése sikertelen lehet.

Ez más fogadó e-mail szerverek esetén is hasznos, ezért javasolt a beállítása.

Ha Ön gmail.com-os e-mail címet használ a számlázó program értesítő leveleinek küldéséhez (Beállítások > Általános > E-mail cím mező), az SPF rekord beállítása nem lehetséges, mivel a gmail.com domainhez nincs jogosultsága ezt módosítani.

A probléma megoldására két lehetőség van.

Saját domain névhez tartozó e-mail cím használata

Használjon saját domain névhez tartozó e-mail címet (pl: info@cegesdomainneve.hu), és állítsa be a domainhez a megfelelő SPF ("v=spf1 a mx include:kontornet.hu ~all") rekordot.

Az SPF rekord bizonyítja a fogadó e-mail szerverek számára, hogy a mi rendszerünk jogosult e-mailt küldeni az Ön nevében.

Saját domain névhez tartozó e-mail fiókot a domain szolgáltatójától tud igényelni. A feltételekről érdeklődjön domain szolgáltatójánál.

E-mail küldés 123Számla központi e-mail címről

Kapcsolja be a Beállítások > Általános > Alap adatok > E-mail küldés központi címről (noreply@123szamla.hu) lehetőséget.

Eben az esetben az értesítő levelek küldője a "noreply@123szamla.hu" e-mail cím lesz, a válasz e-mail cím pedig az Ön által e-mail cím mezőben megadott gmail.com-os vagy egyéb e-mail cím.

Ezt a beállítást kizárólag akkor használja, ha nem rendelkezik saját domain névhez tartozó e-mail címmel!

Kérdés esetén keresse Ügyfélszolgálatunkat, örömmel segítünk!

E-mail: info@123szamla.hu

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja.

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben