Üzenetküldés Kipróbálom! Üzenetküldés KontorNET

A mai nappal megújult az 123Számla kezelőfelülete. Az új felület modern és reszponzív, így bármilyen mobileszközről egyszerűen elvégezheti számlázási feladatait.

2018. július 1-től kötelező online adatot szolgáltatni a legalább 100 ezer forint áthárított áfát tartalmazó, belföldi adóalanyok közötti ügyletekről kiállított számlákról.

Azon adóalanyoknak amelyek online pénztárgép helyett számlázó programmal tesznek eleget nyugta kibocsátási kötelezettségüknek, a számla adatairól havi rendszerességgel adatszolgáltatást kell teljesíteniük.

2017. január 1-től köteles a számla kiállítója megjeleníteni a vevő adószámát a törvényben  meghatározottak szerint.

Jelen posztban olvasható számlázó program követelményre vonatkozó rendelet a korábbi előterjesztésekkel ellentétben nem jelent meg, így várhatóan csak 2018. július 1-től lép életbe ez a szabályozás.

Az NMG rendelet tervezete szerint 2018. július 1-től lesz kötelező a számlázó programoknak biztosítania az online adatszolgálatást, mely követelménynek az 123Számla.hu online számlázó program is eleget fog tenni.

2017. július 1-től azon számlázó programmal kiállított számlák esetén, amelyek áfa tartalma meghaladja a 100 000 Ft-ot, elektronikus formában adatszolgáltatási kötelezettségnek kell eleget tennie az adózónak.

Az 123Számla rendszerben kiállított számlák exportálására egyik lehetőség az Egyéb > Számla export menüpontban elérhető funkció.

A számla export funkcióban megadható, hogy milyen típusú exportot, mely számlatömbből szeretné elkészíteni.

A megadott export elkészíthető dátumtartomány vagy sorszámtartomány alapján.

Gyakori kérdés, hogy miért kell, vagy éppen miért nem kell megjeleníteni a számlákon, hogy eredeti példány, első példány, második példány vagy másolat.

Ebben a bejegyzésben megismerheti a vonatkozó szabályokat.

Ismerje meg a NAV által készített összefoglalóból a gyakori kérdéseket és azokra adott válaszaikat. A számlázó programok 2016 január 1-től kell hogy biztosítsák a törvényben előírt funkciót.

2016 január 1-től csak olyan számlázó program használható, amely biztosítja a 23/2014. (VI. 30.) NGM rendeletben előírt “adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” elnevezésű funkciót.

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben