Korábbi újdonságok összefoglalása

Online számlázó program fejlesztések, 2014. 09. 22.

A bejegyzésben bemutatot funkciók minden számlázó fiókban automatikusan elérhetőek.

Számla másolása funkció

Fontos, hogy nem egy véglegesített számla másolatát kérhetjük le ezzel a funkcióval (ez korábban is biztosított volt), hanem a számlának a tartalma másolható le, és létrehozható egy azonos tartalmú számla. A másolást követően létrejön egy azonos tartalmú piszkozat számla amelyen szükség esetén módosítható minden adat. Ha nincs szükség adatok módosítására, azonnal véglegesíthető a számla. A másoláskor megadható, hogy mely számlatömbbe szeretné másolni a számlát. Fontos, hogy csak a másolt számlával azonos devizanemű számlatömbbe másolható a számla.

1. Kattintson a másolandó számla adatlapján a Számla másolása gombra

2. Válassza ki, hogy mely számla tömbbe szeretné létrehozni a másolt számlát

3. Szükség esetén módosítsa vagy egészítse ki a számla adatait majd kattintson a Mentés gombra

4. A számla véglegesítése gombra kattintva véglegesítheti a számlát

Díjbekérőből számla készítés funkció

Díjbekérő számla adatlapján a számla másolása gombra kattintva létrehozható a normál számla a díjbekérő számla alapján. A normál számlára rákerül, hogy mely díjbekérő alapján készült (megjegyzésben jelenik meg) illetve automatikusan érvénytelenítve lesz a díjbekérő számla. A statisztikában nem fog kétszer szerepelni az összeg (díjbekérő és a normál számla értéke), illetve a készletből sem kerül kétszer levonásra a számlázott termék (készletkezelő használata esetén).

1. Kattintson annak a díjbekérő számlának az adatlapjára amely alapján normál számlát szeretne létrehozni, majd az adatlapon válassza a Számla másolása menüpontot

2. A számla adatlapon szükség esetén módosítsa az egyes adatokat. A megjegyzés rovatban megtekinthető, hogy mely díjbekérő alapján fog elkészülni a számla. Ha minden adat megfelelő, kattintson a mentés gombra

3. Véglegesítse a számlát

Díjbekérő számla érvénytelenítése funkció

A díjbekérő számla adatlapján szükség esetén érvényteleníthető a díjbekérő számla. Érvénytelenítés esetén ha használ készletkezelést a díjbekérőn szereplő tételek visszakerülnek készletre.

Fontos, hogy ez a funkció nem egyenlő a normál számlák sztornózásával!

Számla készítéskor tétel bruttó árának megadása funkció

Mostantól nem csak a nettó, akár a bruttó árral is megadható a számla készítésénél a számlázandó tétel ára. A megadott áfa % alapján automatikusan megjelenítésre kerül a nettó ár is.

Kimutatás a számla kiállításának dátuma alapján funkció

Kimutatásoknál bővült a lekérdezés, beállítható hogy a kiállítás dátuma alapján szeretné látni a listát vagy minden számlát szeretne látni függetlenül attól, hogy kiegyenlítették-e már vagy sem. Ha bejelölésre kerül, hogy kiállítás dátuma alapján, akkor ha fizetve van ha nincs, benne lesz az adott időszaki kimutatásban a számla (jelölés hiányában csak a fizetett számlák).

E-mail cím megadási lehetőség számla adatlapon

Az Ügyfél kiválasztását követően ha a korábban rögzített értesítési e-mail cím helyett másik e-mail címet szeretne megadni az Adatok módosítása gombra kattintást követően megjelenő adatok kiegészültek egy e-mail cím mezővel. Fontos, hogy ezzel a megoldással lemódosított e-mail cím az Ügyfél adatokban is módosításra kerül, nem csak az adott számlára vonatkozóan lesz érvényben.

Ha kérdése van keressen minket ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén!

A rendszer teljes dokumentációja a http://rendszer.123szamla.hu/dokumentacio.pdf címen tölthető le.

Számlázó program

A bejegyzés eddigi hozzászólásai:

Faurrex
2021.06.16. 12:54
lasix

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja.

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben