Számlázó program jogszabály változás 2017. július 1-től

Közlemény, 2016. 08. 31.

Jelen posztban olvasható számlázó program követelményre vonatkozó rendelet a korábbi előterjesztésekkel ellentétben nem jelent meg, így várhatóan csak 2018. július 1-től lép életbe ez a szabályozás.

Az NMG rendelet tervezete szerint 2018. július 1-től lesz kötelező a számlázó programoknak biztosítania az online adatszolgálatást, mely követelménynek az 123Számla.hu online számlázó program is eleget fog tenni.

2017. július 1-től azon számlázó programmal kiállított számlák esetén, amelyek áfa tartalma meghaladja a 100 000 Ft-ot, elektronikus formában adatszolgáltatási kötelezettségnek kell eleget tennie az adózónak.

Tehát a számlázó programnak rendelkeznie kell a törvényben előírt online adatszolgáltatás funkcióval.

Részlet a 2016. évi LXVI. törvényből:

„(2a) Az általános forgalmi adó alanya külön jogszabályban meghatározott elektronikus módon adatszolgáltatást teljesít az állami adó- és vámhatóság részére azon számlázási funkcióval rendelkező programmal kibocsátott számlák külön jogszabályban meghatározott adattartalmáról, amelyekben egy másik, belföldön nyilvántartásba vett adóalanyra áthárított adó összege a 100 000 forintot eléri vagy meghaladja. Az adóalany ezen számlákat érintő módosításról vagy érvénytelenítésről is külön jogszabályban meghatározott módon elektronikus adatszolgáltatást teljesít.”

Fontos, hogy ez a funkció nem azonos az offline NAV adatszolgáltatás funkcióval amellyel 2016.01.01-től minden számlázó programnak rendelkeznie kell.

A 2017-es jogszabályváltozásokról folyamatosan frissítjük bejegyzésünket.

Adószám megjelenítése a számlán 2017. január 1-től. Részletek megismeréséhez kattintson ide.

Az 123szamla.hu online számlázó program letöltés és telepítés nélkül bármilyen internetképes eszköz segítségével használható.
Az online számlázó program használatbavételének feltétele az előfizetési díj kiegyenlítése.

Kérdés esetén kérje Ügyfélszolgálatunk segítségét a 06 30 535 2181-es telefonszámon.

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja.

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben