Számlázó program törvényi változás 2016-tól

Közlemény, 2015. 02. 16.

2016. január 1-jétől minden számlázó programnak rendelkeznie kell egy olyan önálló, de a programba beépített, „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” elnevezésű funkcióval, amelynek elindításával adatexport végezhető.

Az alábbi exportokat kell biztosítania a számlázó programnak:

  • a kezdő és záró dátum (év, hónap, nap) megadásával meghatározható időszakban kibocsátott számlákra, illetve
  • a kezdő és a záró számlasorszám megadásával meghatározható sorszámtartományba tartozó számlákra.

Adatexportnak minősül az adóalany által elektronikus adathordozón tárolt adatoknak az adóhatóság rendelkezésére bocsátása a számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megőrzött számlák adóhatósági ellenőrzéséről szóló 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet 2. melléklete szerint és a 3. mellékletben meghatározott adatszerkezetben.
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Az Ön számlázó programja nem rendelkezik jogszabálykövetéssel?

Rendelje meg még ma az 123szamla.hu online számlázó programot mely folyamatos jogszabálykövetést biztosít plusz díjak nélkül.

Számlázó programunk biztosítja a számlázó program bejelentési kötelezettséghez szükséges információkat, illetve a hatályos jogszabályoknak megfelelő frissítéseket.

Meglévő ügyfél és termék adatbázisát könnyedén importálhatja rendszerünkbe, ezzel könnyítve az áttérést új számlázó programjára (szükség esetén kérje Ügyfélszolgálatunk segítségét).

Próbálja ki ingyen, kötelezettségek nélkül vagy rendelje meg már ma és számlázzon akár 1 órán belül az új számlázó programjával.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén Ügyfélszolgálatunk rendelkezésére áll telefonon, e-mail-ben élő chates Ügyfélszolgálattal.

Számlázó program ingyenes kipróbálásához kattintson ide.

Számlázó program azonnali megrendeléséhez és 1 órán belüli használatához kattintson ide.

Az 123szamla.hu online számlázó program letöltés és telepítés nélkül bármilyen internetképes eszköz segítségével használható.

Kérdés esetén kérje Ügyfélszolgálatunk segítségét a 06 30 535 2181-es telefonszámon.

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja.

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben